media artes

kalender

LASSIE’S GREAT ADVENTURE Improviserad musik för tre gitarrer till rafflande familjefilm från 1963

Växjö Konsthall i Labbet den 8 November 2014 kl. 18:00

HALStER är en gitarrtrio från Malmö som spelar fritt improviserad musik. Gruppen består av Anders Lindsjö, Mattias Nihlén and Adam Persson. Med akustiska, elektriska och preparerade gitarrer har de bjudit på dynamiska och intensiva improvisationer sedan 2008.
Fri entré

j

HALStER har ofta samarbetat med andra improvisatörer, som exempelvis saxofonisten Martin Küchen och den amerikanske gitarristen Eugene Chadbourne, och gjort en rad framträdanden i Sverige, men också i Danmark och Tyskland.

2013 släpptes vinyl-singeln ”Nej, leta i ateljén … Mats Ekestam” på Solförmörkelse Records.

Anders Lindsjö har varit en del av improvisationsmusikscenen som basist och gitarrist sedan sent 1980-tal. Har spelat med bland andra Mats Gustafsson, Sten Sandell, Angharad Davies och Raymond Strid.

Mattias Nihlén har sedan 2005 främst arbetat med sitt soloprojekt, och senare fullskaliga band, VED, som släppt ett antal skivor med en hypnotisk repetitiv rockmusik med inslag av folkmusik, frijazz och elektroniska soundscapes. I år har de som första svenska band turnerat i Centralasien.

Adam Persson har en bakgrund i experimentella rockband som Kürten, och spelar numera gitarr i VED. Bland många samarbeten märks en återkommande trio med Anla Courtis (Argentina) och Mattias Nihlén, där man främst arbetat med improvisationsmusik till stumfilmer.

Mer musik kan höras på: soundcloud.com/halster