media artes

kalender

”Västkustjazz” - fast inte som på femtiotalet!

Växjö konsthall den 20 Maj 2016 kl. 19:00

Anna Högberg, sax och Finn Loxbo, gitarr
Här står energisk och utåtriktad improvisationsmusik på schemat. ”Västkustjazz” - fast inte som på femtiotalet! Trä mot metall och metall mot trä väcker spänningar mellan ljuden och tystnaden där emellan.
Konserten börjar direkt efter vernissagen: Att ge tomrummet mening … Med: Jiří Kovanda (Tjeckien), Andrei Monastyrski (Ryssland), Ewa Partum (Polen) och Endre Tót (Ungern).
- Fri entré -

j

Finn Loxbo har ett långt hatkärleksförhållande till den stålsträngade akustiska gitarren och är i konstant utforskande av dess klangliga gränser med hjälp av oortodoxa tekniker och preparationer, ibland i kombination med röst och elektronik. Utöver lågmäldheten i sitt soloarbete och akustiska samarbeten spelar han elgitarr i mer högljudda sammanhang så som i Strändernas Svall, Doglife och Fire! Orchestra.

Anna Högberg, med sitt frisinnade och experimentella saxofonspel, är aktuell i en uppsjö av band däribland hennes egna sextett Anna Högberg Attack som i och med släppet av sitt debutalbum i februari fick skivrecensenter världen över att storkna. Hon spelar även i band som Doglife, Fire! Orchestra, Pombo och Se och hör. Hon har även fått utmärkelser hit och dit. Men skit i Cv:t, Anna Högberg lyckas med konststycket att beröra folk genom sin saxofon.