media artes

kalender

KONSERT MED FLÖJTKVARTETTEN 40f

Växjö konsthall den 2 September 2016 kl. 19:00

40f – a delicate soundscape of excellence and innovation
Med verk som inkluderar texter, elektronik, och improvisation utmanar 40f det klassiska konceptet för vad en flöjtkvartett förväntas vara, och ger publiken en känsla av något alldeles unikt och spännande. Kvartetten består av Anna Svensdotter, Ann Elkjär, Sareidah Hildebrand och Jill Widén
- Fri entré -

Konsthallens vernissage, "En annan dag" med Juan Castillo och
”Helig plats” med Agata Nowosielska, öppnar kl 17.00 med invigning av Martin Schibli kl 18.00

j

.

Flöjtkvartetten 40f gav sin premiärkonsert 2008 på Atalante i Göteborg, och har sedan dess konserterat på kammarmusikscener i Sverige och Europa, från Fylkingen i Stockholm till Musikverein i Wien. Ända från starten har 40f stått för ett helt nytt flöjtsound och ett hudlöst och lyssnande spel.

Med verk som inkluderar texter, elektronik, och improvisation utmanar 40f det klassiska konceptet för vad en flöjtkvartett förväntas vara, och ger publiken en känsla av något alldeles unikt och spännande.

40f:s publik är i alla åldrar: för de allra yngsta hade kvartetten i höstas premiär på barnföreställningen ”Tillsammans” i regi av Svante Grogarn och med musik av Andrea Tarrodi. 40f håller också uppskattade workshops för ungdomar i fri improvisation och komposition.

Flera tonsättare har skrivit och håller på att skriva musik till kvartetten, och på konserten i Växjö presenteras bl.a. två helt nya verk av Anders Jormin, kontrabassist och kompositör, och Madeleine Isaksson, svensk kompositör vars musik spelas över hela världen.

Different Trains, Steve Reichs nutida stråkkvartettklassiker står också på programmet, i 40f:s version för flöjtkvartett. Reichs verk bygger på berättelser från andra världskriget. De överlevandes historier, inbyggda i verket, är kusligt aktuella och berörande – de kunde lika gärna berättas idag.

Välkomna att dela en spännande och angelägen konsertupplevelse!

Fri entré!

Arr: MEDIA ARTES, VÄXJÖ KONSTHALL, VÄXJÖ KOMMUN, STATENS KULTURRÅD