media artes

kalender

Hur långt är 5 minuter?

Parment yogastudio den 27 Januari 2018 kl. 16:00

Vad påverkar din upplevelse av tid?
Fyra försök av tidsuppfattning - med ljud, i tystnad, i avslappning och i anspänning.
Start varje heltimme 16.00, 17.00, 18.00, 19.00 (pågår ca 30 minuter)
Plats Västergatan 16 - Max 12 personer per gång.
Samarbete mellan Media Artes och Parment yoga.
- Fri entre -

j

Klocktid och personlig tid.
Det finns två sorters tid, klocktid och personlig tid.
Klocktid är den tid vi mäter, i sekunder, minuter och timmar. Personligt tid är den tid som vi upplever, vår upplevda tid.

De flesta av oss upplever att vi har för lite tid och ger också uttryck av att vi har för lite tid, men vad menar vi egentligen?
Är det klocktiden som vi behöver mer av, skulle det ändra upplevelsen av att vi inte hinner med mera? Eller är det istället den personliga, upplevda tiden vi saknar.

Vad behöver du göra för att få mer upplevd tid? och vad är det du vill uppleva? Ibland kanske det handlar om att stanna upp, vara stilla och uppleva nuet, precis här och nu?

Du kommer här få testa hur du upplever 5 minuter, alltså en klocktid som är exakt lika lång, men där du under varje 5-minuters period kommer få vara med om olika upplevelser mentalt och fysiskt.

Ett litet experiment, där det inte finns något som är rätt eller fel, inget facit, du kommer inte att redovisa någonting här eller bli betygsatt, behåll din upplevelse för dig själv eller samtala om den med någon efteråt om du vill.