media artes

kalender

Projekt Vilse - klarinett, blockflöjt & gitarr

Växjö Konthall den 3 Oktober 2020 kl. 16:00

Vilse började som ett föreställningskoncept för tre dansare och tre musiker till nyskriven musik av tre tonsättare och framfördes ute i en skog.
OBS - Vilse framförs konsertant.
- Fri entré -

j

En av de bärande idéerna i projektet var människans förhållande till skogen och naturen i allmänhet, både historiskt, i form av skogen som en skrämmande plats befolkad med mytiska väsen som för den ovarsamme vilse, och i vår samtid, med dess utnyttjande av skogen som en materialresurs. Detta går igen i musiken, där t ex Stefan Klaverdal tänkte sig hur vättar, troll och älvor blir bortträngda av människor medan Håkan B Carlsson använde sig av minnesbilder från en faktisk skog.

Medverkande:
Ida Höög: blockflöjt, Nathalie Eriksson: klarinett, Alvi Joensen: gitarr
------

Natalie Eriksson är klarinettist och har sina rötter i Norrtälje,
Hon är utbildad vid DePaul School of Music i Chicago, USA och frilansar som klarinettist i Öresundsregionen, för MSO, Marinens musikkår med flera.
I förskoleproduktionen Resor över vatten – MSO-nalle på turné spelade hon klarinett och sjöng tillsammans med oud-spelaren Ali Sabah.
Natalie spelar mycket nutida konstmusik, bl a i Ars Nova ensemble och Hertzbreakerz.

Alvi Joensen är född och uppvuxen på Färöarna.
Han började spela gitarr vid 7 års ålder och har studerat på Musikkskúla Miðnám på Färöarna innan han 2013 började studera klassisk gitarr vid Musikhögskolan i Malmö, för Göran Söllscher och Gunnar Spjuth.
2017 Tog han diplomexamen som interpret, med bl a ett uruppförande av en gitarrkonsert avStaffan Storm, som han framförde tillsammans med slagverkaren Johan Bridger och Musica Vitae.
Alvi spelar kammarmusik i bl a Nordic Guitar Duo.

Ida Höög (f. 1981) är blockflöjtist och projektledare för Vilse. Hon har studerat på Ingesunds folkhögskolas musiklinje för Anna Wallin och har en masterexamen från Musikhögskolan i Malmö, där hon studerade för Cecilia Kjelldén.
Utöver det har hon tagit privatlektioner för Heiko ter Schegget, Utrecht och deltagit i master classes för bl a Peter Holtslag, Conrad Steinmann och Dan Laurin.
Ett flerårigt samarbete med den malmöbaserade tonsättaren Martina Tomner har bl a resulterat i de musikdramatiska föreställningarna Des/information (hösten 2019), Thanatos (2016) och En studie i instängdhet (2014-15).
------

- De Bortglömda av Stefan Klaverdal

Lockropen
Trollets minnessång
Varningsljuden
Vättarnas sång
Darrningarna
Älvornas dans
Skälvningarna
Tomtarnas bråkanden
Konvulsionerna
Skogsråets ensamhetssång

- På ytan är allting stilla av Håkan B Carlsson

Intro
Uppe i trädens kronor ser du inte mossan
Hjulspåren blir djupa i blidvädret
Vid stenmuren har det stått ett hus
Nere vid ån jagar en trollslända
Den ensamma frötallen vajar sorgset i vinden
När det regnar hör du inte myran gråta
Grävlingen finns där ute. Någonstans.
Final

- Rituals in the forest av Marsel Nichan

Fotograf: Ola Simonsson