media artes

kalender

Gageego, musik och poesi

Växjö Konsthall den 16 Oktober 2010 kl. 16:00

”Kan bara vara intresserad”
är titeln på programmet efter poeten Lina Ekdahls dikt som inspirerat
tonsättaren Kim Hedås till stycket med samma namn.

Ensemblen arbetar med att utforska och göra den nutida musiken mer tillgänglig och uppskattas för att på ett lustfyllt och nyfiket sätt tolka dagens musik på högsta tekniska och konstnärliga nivå. Som hemmascen har Gageego! Göteborgs Konserthus, där de har en egen konsertserie. Ensemblen har en flexibel besättning och består av musiker ur Göteborgs Symfoniorkester, GöteborgsOperans orkester och av frilansmusiker.
Gageego! har funnits sedan 1995 och har med sin professionalism och kvalitet skaffat sig en stabil ställning bland den nya musikens uttolkare i landet. De samarbetar regelbundet med internationellt kända dirigenter som Peter Eötvös, Mario Venzago och Pierre-André Valade. De har också gjort turnéer, bl.a. i Ryssland, Danmark samt ett framgångsrikt gästspel i Wien 2002.
Ensemble Gageego! har gjort flera skivinspelningar och deltar på nutida-musikfestivaler både i Sverige och utomlands. De har också gjort skolkonserter. Gageego! samarbetar ofta med tonsättare i nya verkbeställningar, och med Musikhögskolans kompositionsutbildning.
Ensemblen specialiserar sig på vår tids tonkonst, vilket i huvudsak innebär musik i den klassiska traditionen skri- ven efter 1950. Gruppen framför både de moderna klassikerna och det alldeles nyskrivna. Drivkraften är att anta nya utmaningar, såväl konstnärliga som tekniska. Framgångarna samt gensvaret från publiken sporrar ensemblen till vidare nyfikenhet och förnyelse.
Gageego! består av såväl frilansande musiker som anställda vid Göteborgs Symfoniker och Göteborgsoperan. Gruppen har sedan ett antal år en egen serie på Göteborgs konserthus.

Medverkande:
flöjt, Anders Jonhäll,
fagott, Anette Olsson
cello, Johan Stern,
slagverk, Jonas Larsson
slagverk, Per Sjögren
piano, Mikael Kjellgren
uppläsning, Jonna Ekdahl

Arrangör Media Artes i samarbete med Växjö konsthall, Växjö kommun