media artes

nyheter

NYTT (NY TonTradition) i samarbete med Media Artes

NYTT Festival för nutida kammarmusik 23-26 augusti 2018. Efter en lyckad start sommaren 2017 presenterar vi nu en tre dagars festival med bland annat uruppföranden av Thomas Liljeholm och Kaj Duncan och en iscensättning av den nutida klassikern ”Pierrot Lunaire”!
För ytterligare information se www.nyttfestival.se
NYTT ges i samarbete med Smålands Kulturfestival med stöd av MusikVerket, Musik i Syd, Helge Ax:son Johnson och Media Artes.

30 Juli 2018


Höstens konserter!

• Ida Höög, Blockflöjt(er) lördag 15 sep konsert i Växjö konsthall kl. 16.00
• Mika Takehara, Slagverk lördag 20 okt konsert i Växkö konsthall kl. 16.00
• GAHLMM, RANK ensemble söndag 11 nov konsert i kulturskolan kl. 16.00
• Marco Fusi, Violin/Elektronik söndag 25 nov konsert i Växjö konsthall kl. 16.00

25 Juni 2018


Två uruppföranden med Swedish Wind

Swedish Wind kommer att uruppföra 2 verk av Thomas Liljeholm och Reine Jönssons
Mer om verken finner du under kalender.
• Utdrag ur Liljeholms programförklaring "I min roll som tonsättare, utifrån ett förnyelseperspektiv, försöker jag bortse från såväl tradition som dogmatik: vad är vackert, vad är fult? I min föreställningsvärld finns det inte bara en (1) sanning.
I WINDS (2017) försöker jag förkroppsliga denna tankegång."
• Utdrag ur Reine Jönsson programförklaring
Light, slightly moving i tre satser (2008)
Som poetisk bild: Tänk på Pippis sakletarskåp eller en fin krånglig skulptur eller en spännande bokhylla eller kanske en julgran.
"Bilden" finns i ett mörkt rum och du får titta på det med hjälp av en ficklampa. Olika saker visar sig beroende på hur ljuset faller.

26 Februari 2018


Växjö Kulturnatt - Media Artes

Media Artes har under många år bjudit Växjöpubliken på upplevelser som kanske inte alltid finns i mindre städer. Spännvidden har varit och är stor med tanke på program, ålder, genus…Vi vill omfamna publiken och ge en ingång i något som är nytt och kanske kännas främmande.
Årets tema är tid och musik är starkt kopplad till en tidsaxel. Skapa referenser för lyssnares minne, ge en nyckel till förståelse. Media Artes bjuder i år på Hur långt är 5 minuter? Ett samarbete med Parment Yoga där musik, tystnad, anspänning och avspänning är fyra försök att ge en personlig upplevelse och reflektion av tidsbegrepp som klocktid kontra upplevd tid.

7 Januari 2018


äldre nyheter »