media artes

kalender

Grande Finale,Process in Progress del 1 - Vi är här. Vi kommer snart tillbaka

Växjö Konsthall den 16 Mars 2012 kl. 19:00

Tonsättaren och performancekonstnären Pajunen möter Lawrence Johnsons kör från Växjö Kulturskola, bestående av ett dussintal unga sångare under rubriken ”Vi är här. Vi kommer snart tillbaka”.

j


Process in Progress del 1 - "Vi är här. Vi kommer snart tillbaka".

Anne Pajunen, composer/artist in residence i Media Artes.

Process in Progress del 1 - Vi är här. Vi kommer snart tillbaka.


Växjö Konsthall.


UTSTÄLLNING/KONSERT/PERFORMANCE



(Vernissage måndag 27 februari 2012 kl. 17.00 Växjö Konthall)

Grande Finale fredag 16 mars 2012 kl. 19.00
Växjö Konsthall




Tonsättaren och performancekonstnären Pajunen möter Lawrence Johnsons kör från Växjö Kulturskola, bestående av ett dussintal unga sångare under rubriken ”Vi är här. Vi kommer snart tillbaka”. Inom ramarna för sitt residenceskap i Media Artes botaniserar Anne Pajunen under hela 2012 i Växjös ljudmiljöer – en undersökning av vad som styr en konstnärlig process och vad som kännetecknar ett platsspecifikt verk.


Tillsammans med en filmare träffas de vid 7 tillfällen under en tre veckor lång period för att, i workshop-form, pröva olika sätt att prägla rummet och den musikaliska processen. Rummet förändras kontinuerligt under resans gång och är under hela tiden öppet för besökare som kan följa förloppet.

Denna avslutande presentation i form av en längre performance kommer att visa vad arbetet lett fram till, ett live-framträdande med röster i kombination med video och interaktiva ljudobjekt – en process in progress – som samtidigt blir avstamp för ett vidare utvecklingsarbete som kommer att fortgå under hela året.


Projektet stöds av: Kulturbryggan, Växjö Konsthall, Växjö kulturskola och Växjö kommun.



För mer information om Anne Pajunen:
www.annepajunen.com




Välkommen!