media artes

kalender

Altar of Flies, Amph och Miljoner döda

Media Artes, X-Scenen, Italienska Palatset den 20 September 2013 kl. 19:00

Mattias Gustavssons alter ego Altar of Flies.
Amph, där rockmusiken gett upphov till uttryck som förstärkarvägg tvingar duon Andreas Malm och Peter Hennings musik fram nyord som kassettdäcksvägg.
Duon Miljoner döda från Växjö har figurerat på den
svenska underjordiska musikscenen sedan 2008.

Fri entré

j

Altar of Flies

Mattias Gustavssons alter ego Altar of Flies gjorde först väsen av sig under 2006 genom egenutgivna inspelningar på kassett och cd-r. Från början starkt influerad av det tidiga 00-talets amerikanska skola av noise-genren främst förknippad med artister som Wolf Eyes, men med åren och en till synes aldrig sinande ström av inspelningar allt mer sin egen. Om de första åren av Altar of Flies produktion karaktäriseras av muskulös tyngd och kraft karaktäriseras det senaste årets inspelningar snarare av skörhet och intimitet. Det är musik som hämtar sin näring lika mycket från tidig musique concrète som från dagens moderna noise-genre.

https://soundcloud.com/altar-of-flies


Amph

Där rockmusiken gett upphov till uttryck som förstärkarvägg tvingar duon Andreas Malm och Peter Hennings musik fram nyord som kassettdäcksvägg. Både rent bildligt som bokstavligt skapar man med kassettdäck och kassetter som instrument en långsam och repetitiv vägg av ljud. Peter Hennings egna beskrivning av Amph som en "ethnomusicological excavation" ger en fingervisning om var duon befinner sig rent attitydsmässigt och musikaliskt.

https://soundcloud.com/sprachlos


Miljoner döda

Duon Miljoner döda från Växjö har figurerat på den
svenska underjordiska musikscenen sedan 2008. Aktiviteten har till största delen bestått av inspelningar utgivna på limiterade kassetter med begränsad spridning, men som ändå lyckats leta sig fram till åtminstone tre olika världsdelar. Musikaliskt har de rört sig från alltifrån långsamma, hotfulla stämningar minnande om 1980-talets industri-musikscen till fritt, improviserat och synth-baserat oljudsskapande. ” [F]ree electronic synthesizer-and-feedback based Brötzmann style fire music”, som någon beskrev det.

www.youtube.com/watch?v=yAoeFf8qZyg