media artes

kalender

Edberg/Erlandsson/Lisinski

Växjö konsthall den 12 April 2014 kl. 16:00

Trion utforskar musik där balinesiska gamelaninstrument möter digital live-elektronik.Musiken kombinerar aspekter av gamelaninstrumentens rituella betydelser.
Fri entré

j

Arr: Media Artes och Växjö konsthall i samarbete med Riksförbundet Arrangörer av Nutida Konstmusik, med stöd av Musik i Syd, Växjö kommun och Kulturrådet

Edberg/Erlandsson/Lisinski
Isak Edberg
Mats Erlandsson
Victor Lisinski

Edberg, Erlandsson, Lisinski har sedan 2010 arbetat med att kombinera live-elektronik och traditionella balinesiska gamelaninstrument. Detta har skett genom komponerande och framförande av musik av och med gruppens medlemmar. Live-elektroniken består av en syntes baserad på gamelaninstrumentens spektrum samt bearbetade samplingar av gongarna.

Under 2012 genomförde de bl a en turné till Berlin där de gjorde tre konserter, bl a på Labor Sonor, samt höll en workshop på N.K i Neuköln. De tilldelades även en tre veckor lång residensvistelse på Visby International Center for Composers. Under sin tid där spelade de in ett album som de nu är i färd med att färdigställa och som kommer ges ut under våren 2014.

Se och Lyssna!
http://www.youtube.com/watch?v=MGnFozx7WmQ
http://vimeo.com/62558737
http://edbergerlandssonlisinski.tumblr.com