media artes

kalender

Ljudkonstfestival i fem akter

Växjö konsthall den 17 Oktober 2015 kl. 15:00

Konserter, ljudinstallationer, arbeta i ljudlabbet…
- fri entre -

• Under dagen och kvällen spelas Jan Carleklev och Lördagslabbare
• 16.00 Sankt Sigfrids folkhögskola
• 17.00 Joel Ring
• 18.00 Helena Jureén
• 19.00 Thomas Sander & Hans Parment
• 20.00 Schizophrenic Genius

j

Program och medverkande:

Under hela dagen och kvällen spelas musik av Jan Carleklev och Lördagslabbare.
In the absence of space there is only time. I verket “In the absence of space” är ljud och tid material som målar bilder och känslor i mörkret. När åhöraren sätter på sig hörlurarna följer hen en komposition som rör sig mellan experimentella ljud, musik och field recordings i gränslandet mellan konst och musik.
===

16.00
Musiklinjen Sankt Sigfrids Folkhögskola
Mot en yta av ett vatten utan fäste, av Andrea Ek.
Verket är skrivet för blandad ensemble och kör.
Texten är hämtad ur Grand zero av Niklas Qvarnström.
Kompositionen framförs av musiklinjens instrumentalister och vokalister.
===

17.00
Joel Ring
Elbas, elektronik och objekt
Ett alternativt möte mellan musikern och instrumentet. Fysiskt, nära och målande skapas ljudlandskap och mindre kompositioner. Med hjälp av elektroniska medel, objekt och diverse effekter presenteras instrumentet i en ny skepnad för åhöraren.
Fritt improviserat tar ljudet sina egna riktningar, och likt en gummiboll kastad utför ett stup möter det väntande det oväntade.
===

18.00
Helena Jureén
"Jag arbetar med frågor som aldrig blir besvarade. Med hjälp av poesi, upphittade föremål och mystiska okända dokument, växer ljud ur olika medier och maskiner fram. Den främsta av dem är elektrisk skrivmaskin, men andra instrument som tongenerator, knastrigt kassettband och banjo används också för att skapa ljudhistorierna. Ljudstyckena har liknats vid kosmisk blues med industriella inslag.

Mitt konstnärskap innehåller performance, böcker, teckningar och installationer. Samarbeten med andra pågår ständigt och är en viktig del av arbetsprocessen. Bland några av de senaste tillsammans med Marja-Leena Sillänpää "Vi saknar egenskaper som kännetecknar liv", samt med författaren Pär Thörn under ljudpoesifestivalen Alter Schwede! i Berlin 2013. Jag ingår även i trion Triumph Adler och den experimentella duon 100110, som 2014 genomförde en mindre USA-turne i Washington DC och New York."
===

19.00
Thomas Sander & Hans Parment - In Between -
Elgitarr, elektronik och flöjter
Thomas Sander, Schwerin,Tyskland. Composer i recidense hos Media Artes som i samverkan med Hans Parment, Växjö ger In Beetween, ett undersökande möte, del II.
===

20.00
Schizophrenic Genius
"Schizophrenic Genius är ett projekt från ljudartisten Jurko Haltuu där han utforskar den mörkare och mer aggressiva sidan av sitt musikskapande.
Målet med detta livearrangemang är att med hårda noiseväggar och malande drones skapa en känsla som får lyssnaren att gå in i sig själv och finna sitt inre kaos."
===