media artes

kalender

MARTIN TAXT / HENRIK OLSSON DUO

Växjö konsthall den 12 September 2015 kl. 16:00

Ny internationell ensemble med fokus på samtida noterad och improviserad musik.
- fri entre -

j

Norske tubaisten Martin Taxt och svenske slagverkaren Henrik Olsson skapar helt nya klangvärldar, ofta genom att förstärka och blanda små ljud med hjälp av kontaktmikrofoner och akustiska ljudkällor.

Tubaisten Martin Taxt, född i Trondheim, Norge 1981, avslutade sina studier vid Norges Musikkhøgskole i Oslo och CNSMDP i Paris 2006. Sedan dess har han fokuserat på improviserad och samtida konstmusik. Genom åren har Taxt kommit att turnera i Europa, Japan, China, USA och Kanada med ensembler som Koboku Senjû, microtub, Muringa och Kim Myhr & TJO. Sedan 2010 är han med och driver skivbolaget SOFA för experimentell musik.

Henrik Olsson föddes 1975 i det lilla industrisamhället Kyrkhult i Blekinge. Efter studier i klassiskt slagverk och ensembleimprovisation erhöll han sin MFA under 2001 vid Göteborgs Musikhögskola. Henrik rör sig fritt mellan noterad musik och fri improvisation ofta genom att förstärka små ljud med hjälp av kontaktmikrofoner och sedan blanda dessa med akustiska ljudkällor. Hans musik har släppts på bolag som Another Timbre, Monotype Records, Häpna, Kning Disk med flera.

Deras duosamarbete inleddes med en konsert på Noise Café iL i Takamatsu, Japan i november 2014 och sedan dess har de gett ytterligare några konserter i Sverige och Norge, bl.a i samarbete med norske gitarristen Håvard Volden.. Ensemblen turnerar Internationellt och samarbetar med högaktuella skivbolagen SOFA, Another Timbre, Monotype Records, Häpna, Kning Disk med flera.