media artes

kalender

Stockholm Saxofonkvartett

Växjö Konsthall den 28 September 2019 kl. 16:00

Stockholms Saxofonkvartett är en av Europas främsta ensembler för ny musik. Under besöket i Växjö håller ensemblen work shop på Sankt Sigfrids folkhögskola under fredagen och under söndagen en work shop för RUMs saxofonister i samarbete med Växjö Kulturskola
- Fri entre -

j

Kvartetten som bildades 1969, har fått sig tillskrivet mer än 700 verk av svenska och utländska tonsättare. Ensemblens nuvarande besättning består av Linn Persson, Leif Karlborg, Jörgen Pettersson och Mathias Karlsen Björnstad.

Stockholms Saxofonkvartett drivs av en obändig lust att ständigt utforska och spränga gränserna för vad som sägs vara konstnärligt möjligt att åstadkomma. De framträder ofta på internationella festivaler, i opera- och konserthus.

Kvartetten har stor resvana – de har turnerat runt om i Europa (t. ex. Baltikum, Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien, Ungern, Grekland, Polen, Bosnien, Serbien, Kosovo, Rumänien, Ryssland, Georgien, Ukraina), och de har framträtt i Iran, Bolivia, USA, Turkiet, Egypten, Israel, Sydafrika, Japan, Kina och Mongoliet.

Stockholms Saxofonkvartett sprider svensk musik i utlandet och tar med sig nya musikaliska erfarenheter och upplevelser hem till den svenska publiken.

För mer info… https://stockholmsax.com